Ledsenhet och sorg

Sida

blue-feather-large-16-x-20-watercolor-on_picmonkeyed-2

förtvivlan medkänsla sorg ledsen

Ledsenhet, nedstämdhet och sorg är inte något som måste undvikas. I själva verket, kan förtvivlan bli följden av att bekämpa den. Medkänsla är vad som händer när du inte gör det.

Tänk om jag sa att sättet att förändra världen var inte att vara djärv, beslutsam, lysande, eller ens medkännande? Tänk om jag sa att sättet att förändra världen var att vara ledsen?

Det låter så osannolikt. När vi tänker på dem som har lärt oss mest om meningsfull förändring, tänker vi på människor som är väldigt, väldigt modiga, som Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Dalai Lama. Orubbliga. Djupa. Ägnar sig åt andra och är villiga att dö för vad de tror, bokstavligen.

Hur kan någon vara en sådan person?

Tja, jag har ingen aning, men jag skulle sätta pengar på idén att marken, stigen, och frukten av deras liv är sorg.

När du tittar ut på denna värld, vad du kommer att se är att det är mycket, mycket sorgligt. Detta är bra. Du ser tydligt. Äkta sorg ger upphov, spontant, naturligt, helt, till en önskan – nej, längtan – för att vara till nytta för andra. När din önskan att hjälpa är rotad i kärlek (dvs. sorg), är det effektivt. Det råder ingen tvekan.

Men eftersom det är så obehagligt, vill vi genast vända sorg till vad vi föreställer skadar mindre: ilska, hopplöshet, hjälplöshet. När vår vilja att hjälpa bottnar i ilska, kommer det bara att skapa mer förvirring. Och naturligtvis, när vi känner hopplöshet eller hjälplöshet, tar vi tillflykt till icke – handling, vilket också skapar förvirring.

Jag kan visa metoder som lär dig att koppla av med obehaget av sorg och stanna med det, inte göra det till något annat.

Förtvivlan är vad som händer när du slåss mot sorg. Medkänsla är vad som händer när du inte gör det.

Det kommer inte att kännas ”bra” det kommer att kännas levande och denna känsla av liv, är vägen till lycka. Så nyckeln – och det är en stor en, är att lära sig att stabilisera sitt hjärta i det öppna tillståndet.

Du har en mjuk öm kärna. Tvärtemot vad många tror, är det inte där du är svag, men det är porten till en oförstörbar kraft.

kopia-av-palmer-logga-ny-_picmonkeyed-1

 
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-58122343-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Annonser